Valokuva-albumi

Klikkaa kuva isommaksi. Kuvia voit selata NuoliAlas ja NuoliYlös tai Vierityspalkilla

17.5.2020 Kaatuneitten muistopäivä
Koronapandemian takia muistopäivää vietettiin hiljaisesti. Oulussa laskettiin seppeleet Intiön hautausmaan sankaripatsaalle. Oulun seudun sotaorpojen puolesta seppeleen laski kunniapuheenjohtaja Seppo Turunen. Vaikka läsnä oli vain muutama henkilö, tuntui tilaisuus omalla karulla tavallaan juhlalliselta. Alla muutama kuva tilaisuudesta.
Muhoksella muistettiin kaatuneita virtuaalijumalanpalveluksen jälkeen. Tilaisuudessa yhdistyksemme jäsen Pekka Perä piti juhlapuheen, jonka voit lukea linkistä PUHE. Pertti Marttinen lausui kirjoittamansa runon Äidin suru. Runoon Pertti on kirjoittanut myös saatteen. Ne aukeavat linkeistä ÄIDIN SURU ja SAATE RUNOON
24.12.2019, Jouluaatto
Intiön hautausmaan sankaripatsaalla kunniavartiossa etuoikealla Harri Lamberg ja takana Pekka Hirvonen (vävypoika). Etuvasemmalla Kari Lamberg ja takana Senja Lamberg.
20.11.2019 JOULUJUHLA
Tämän vuoden yhteiset tapaamiset päätettiin joulujuhlaan Pyhän Tuomaan kirkon seurakuntasalissa hyvin perinteisellä ohjelmalla. Sen oli suunnitellut ohjelmatoimikunta Senjan johdolla. Hallitus ja naistoimikunta vahvistetulla kokoonpanolla huolehtivat käytännön järjestelyistä. Erityiset kiitokset Leenalle hyvästä riisipuurosta ja sopasta. Alla muutamia kuvia juhlan valmisteluista, ohjelman suorittajista: jouluisista lasten leikeistä, puheista, tarinasta ja laulusta. Kuva kutsuvieraspöydästä ja kuvia yleisöstä. Juhlaan oli ilmoittautunut 114 henkilöä. Kiitos kaikille: ohjelman suorittajille, juhlan valmisteluun osallistuneille sekä kaikille mukanaolleille, kun jaksoitte lähteä juhlapaikalle harmaasta säästä huolimatta. Joulumieli mukanamme jäämme odottaamaan joulua ja toiveikkaina astumme uuteen vuoteen kera hyvien uuden vuoden lupausten.
5.11.2019 Askartelua Aleksinkulmassa
Kokoonnuimme Senjan johdolla askartelemaan joulujuhlaa varten koristeita ja muuten vain jutustelemaan. Mukavaa oli. Olisimme innokkaita jatkamaan ensi vuonnakin. Alla muutama kuva askartelijoista. Työn tuloksena saimme aikaan kauniin joulutähden ja harjoitelman joulukuusesta. Kotitehtäväksi Senja antoin kuusen taittelun vihreästä kartongista joulujuhlamme pöytiin.
21-22.9.2019. Sotkamo
Osallistuimme Kaatuneitten omaisten Kulttuuri- ja Hengellisille päiville Sotkamon Katinkullassa. Matka tehtiin 40 henkilön voimin kauniissa syyssäässä. Kainuun Sotaorvot ry yhdessä KOL:in kanssa olivat järjestäneet monipuolisen ja paljon ajatuksia herättävän juhlan. Yksi juhlan anti on aina ystävien tapaaminen ja kuulumisien vaihto. Alla kuvina juhlan ohjelma ja muutamia kuvia iltajuhlasta, kirkosta ja pääjuhlasta. Tilaisuus päätettiin vaikuttavaan 500 -päisen juhlavieraan, kuorojen ja orkesterin yhteisesitykseen: Kainuun marssi, jonka tunnemme paremmin nimellä "Nälkämaan laulu". Ensi vuonna tapaamme Kokkolassa.
25-26.7.2019. Kesämatka Suomussalmelle
Heinäkuun helteessä kuvia Suomussalmelta. Neljä ensimmäistä kuvaa on matkalta Kianta-laivalla Kiantajärven poikki Ilmari Kiannon Turjanlinnaan, jossa oppaat kertoivat kirjailijan vähintäänkin värikkäästä elämästä. Illalle oli varattu Suomussalmen kesäteatterin vauhdikas esitys "Vesi kielellä". Seuraavana päivänä tervehdimme Hiljaista kansaa oppaan johdolla lettukahvien kera. Kainuulainen kekseliäisyys näkyi kahvilassa: pahvimuki oli puusta sorvatussa pidikkeessä, sekoittimena toimi pajutikku ja lettu syötiin päreen päältä. Hossan luontokeskuksen esittelyn jälkeen suuntasimme Julmalle-Ölkylle, jossa opas kuljetti meitä isolla veneellä kanjonissa jylhien kalliorinteiden välissä. Kainuun maisemat metsineen, poroineen, vaaroineen ja vesistöineen olivat matkan arvoisia.
12.06.2019, Turkansaari
Esko Huttu yhdistyksemme entinen puheenjohtaja ja nykyinen kunniajäsen vietti kesäkuussa 75 -vuotis päiväänsä. Hallitus onnitteli häntä viemällä hänet kakkukahville Turkansaareen.
19.05.2019, Kaatuneitten muistopäivä
Sankarihautausmaalla muistopäivää vietettiin perinteisin menoin: lippulinna, seppelepartio, papin puhe ja kuorolaulua. Tilaisuus päätettiin yhteiseen virteen. Uusitun käytännön mukaisesti ensimmäisenä seppeleen laskivat Oulunseudun sotaorvot ja Kaatuneitten omaiset. Sirkka Ikonen, Seppo Turunen ja Erkki Manninen laskivat seppeleen. Oulujoen seurakunnan järjestämä Kaatuneitten muistopäivän kansalaisjuhla piettiin Myllyojan seurakuntatalossa. Muistopäivään osallistujia kuuntelijoina ja esiintyjinä oli lähes 80 henkilöä. Alla muutamia kuvia sankarihaudoilta ja Myllyojan seurakuntatalolta.
15.05.2019, Kevätkarkelot
Vietimme kevätkauden päättäjäisiä Helmen Pirtissä Ala-Temmeksellä kauniissa säässä ja mukavassa maalaismaisemassa. Vatsan täytteeksi saimme lohikeittoa ja päälle leetapulla kahvit. Aika kului joutuisasti Pentin laulattaessa meitä ja pienoisen ohjelman merkeissä. Hallitus esitti vanhoja, tuttuja kouluaikaisia runoja ja loruja. Tilaisuus päätettiin bingoon ja arpajaisiin. Ja sitten käsälaitumille!
24.12.2018, Jouluaatto
Intiön hautausmaan sankaripatsaalla kunniavartiossa vasemmalla puolella Jorma Isoherranen ja Erkki Lappalainen. Oikealla puolella Maire ja Raimo Jalander
23.11.2018, Joulujuhla
Virittäydyimme perinteisesti joulun tunnelmaan Pyhän Tuomaan kirkon seurakuntasalissa. Yhdistyksen hallitus ja naistoimikunta vahvistuksena Leena Turunen olivat huolehtineet käytännön järjestelyistä. Ohjelma oli monipuolista vieden ajatuksemme jouluun. Katsaus luotiin jo kesän matkasuunnitelmiin. Ohjelman voit katsoa TÄSTÄ. Juhla kuvina: Juhla vaatii valmisteluja. Etukäteen taiteltiin noin 150 lautasliinaa. Kuvassa Ritva työn parissa. Leenalla oli kattila - ei aivan täynnä herkullista joulupuuroa mantelien kera. Marjatta ja Sirkka kattavat kahvipöytää. Ritva, Seppo ja Leena katsastavat kutsuvieraspöytää. Muutamia kuvia ohjelman suorittajista. Vakiovieraamme, ihanat Puolivälinkankaan päiväkodin eskarilaiset lauloivat meille joululauluja. Siiri Rautio lausumassa runoja. Emeritus maaherra Eino Siuruainen kertoin Kannaksen matkoista. Viimeisenä kuvana on yleinäkymä juhlavieraista. Juhlaan osallistui arviolta 110 henkilöä.
14-16.9.2018, Lappeenranta
Kaatuneitten omaisten hengellisille ja kulttuuripäiville matkasi 34 osallistujaa. Reitti kiersi vaihtelevassa syys säässä Valamon luostarin kautta Lappeenrantaan. Ensimmäiset neljä kuvaa ovat Valamosta, joka tuntui olevan mieluinen yöpymispaikka. Seuraavana on kuvia Lappeenrannan sankarihautausmaalta, joka on Suomen toiseksi suurin antaen leposijan 2388 sankarivainajalle. Sinne on haudattu myös ne kaatuneet, joiden kotipaikkaa ei ole voitu selvittää. Hautausmaan tuntumassa sijaitsee vuonna 2012 pystytetty Sotaorpopatsas. Viimeiset kuvat ovat itse pääjuhlasta, jossa saimme kuulla koskettavia puheita sekä nauttia tanssi- ja musiikkiesityksistä. Kuvissa esiintyy juhlapuheen pitäjä valtioneuvos Riitta Uosukainen, kansantanssiryhmä "Kimurantti" ja Sari Kaasinen kannelta soittaen ja laulaen. Komea Rakuunasoittokunta aloitti Ratsuväen marssilla ja säesti lopussa yhteislaulua "Karjalaisten laulu". Ensi vuonna tapaamme Sotkamossa.
17.-19.7.2018, Kesämatka
Kulttuuria, elämyksiä sekä kuumuutta, kaikkia näitä saatiin yllin kyllin tämänkesäisellä matkallamme aina Tuusulanjärven rantatien kulttuurikohteisiin saakka. Kuvien kertomaa: Kuva 1: Serlachius-museon nykytaidetta. Saimme nähdä myös vanhojen mestareiden töitä kuten Akseli Gallen-Kallelan, Albert Edelfeltin, Helene Schjerfbeckin ja Hugo Simbergin teoksia. Kuva 2: Ryhmäkuva Ainolan etupihalla. Kuva 3: Jean Sibeliuksen hauta. Kuva 4: Pekka Halosen taiteilijakoti. Ryhmämme kuuntelee oppaan kertomuksia taiteilijan elämästä. Kuva 5: Aleksis Kiven kuolinmökki. Kuva 6: Tutustumiskäynti Tuusulan kauniiseen kirkkoon. Kuva 7: Vaikuttava esitelmä lottien töistä.
22.05.2018, Honkapirtillä
Vietimme kevätkauden päättäjäisiä toukokuun helteessä perinteiseen tyyliin ohjelman ja ruokailun merkeissä. Saimme ihastella jäsenkuntamme kädentaitoja ja ideoita. Kyllä osaamista on ja ideat eivät lopu. Hyvää kesää kaikille toivottavat hallitus ja naistoimikunta avustajineen.
20.05.2018, Kaatuneitten muistopäivä
Oulun seudun sotaorpojen ja Kaatuneitten omaisten yhteisen seppeleen sankaripatsaalle laskivat Sirkka Ikonen, Maire Jalander ja Erkki Manninen.
24.12.2017, Jouluaatto
Intiön hautausmaan sankaripatsaalla kunniavartiossa edessä oikealla Harri Lamberg, takana Marika Lamberg, vasemmalla edessä Kari Lamberg ja takana Senja Lamberg.
6.12.2017, Suomi 100 Oulun sankarihaudat
Suomi 100 Oulun sankarihaudat juhlavalaistuksessa.
25.11.2017, 100-vuotis seppeletalkoot
Patelan marttojen seppeletalkoot Honkapirtillä. Talkoissa olivat mukana Senja ja Maire.
15.11.2017, 15-vuotisjuhla
Yhdistyksemme vietti 15 vuotisjuhlia 15.11.17 Pyhän Tuomaan kirkon seurakuntasalissa. Seurakuntasali oli ääriään myöten täynnä yhdistyksen jäseniä sekä arvokas kutsuvierasjoukko. Juhlapuheen piti emeritus maaherra Eino Siuruainen. NMKY:n mieskuoro juhlisti tapahtumaa isänmaallisilla lauluilla. Ennen ansiomerkkien ja standaarien jakoa Hannu Tarvas esitti koskettavan tarinan sotalesken asioinnista sanomalehden konttorissa. Yhdessä lauletun maakuntalaulun jälkeen nautittiin emäntien tarjoamat maukkaat juhlakahvit.